T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / GEYVE - Geyve Elvan Bey Anadolu Lisesi

TEFEKKÜRHANE 3. TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ!

Tefekkürhane Kitap Okuma ve Müzakere Kulübü, üçüncü Toplantısını Gerçekleştirdi

 

Geyve Tefekkürhane Kitap Okuma ve Müzakere Kulübü, bu defa “Fincanımda Cola Var” kitabının müzakeresi için toplandı. 

 

Geyve Anadolu Lisesi, Geyve Elvan Bey Anadolu Lisesi, Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Geyve Şehit Serdar Gökbayrak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öncülüğünde; Geyve Kaymakamlığı uhdesinde, Geyve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü desteği ile oluşturmuş olduğumuz TEFEKKÜRHANE KİTAP OKUMA VE MÜZAKERE KULÜBÜ; üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. 

Saadettin ÖKTEN Hoca'nın “Fincanımda Cola Var” adlı kitabını okuyan 90 öğrenci, koordinatör öğretmenler ve okul idarecileri kitap tahlili için Geyve Gençlik Merkezi'nde toplandı. 

 

Toplantıda Geyve Kaymakamı Sayın Murat GÜVEN Bey ve Geyve İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Mehmet DOĞAN Bey de öğrencileri yalnız bırakmadı.

 

Toplantıya Kitabın Yazarı Saadettin ÖKTEN'in öğrencilerinden olan ve özellikle yüksek lisans ve doktora döneminde Hoca ile çok yakinen çalışma imkânı bulan ve hâlâ da yakinen görüşmeye devam eden Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali CANÇELİK'in katılması ve özelde kitap ile, genelde Saadettin ÖKTEN Hoca ve fikirleri ile ilgili önemli noktalara değinmesi oldukça kıymetliydi. 

 

Öncelikle Saadettin ÖKTEN'in kim olduğu, hayatı, eserleri üzerine konuşuldu. 

 

Sonrasında ise “Fincanımda Cola Var” kitabının ismindeki ironi, verilmek istenen mesajlar üzerine oldukça verimli değerlendirmeler yapıldı. 

 

Geyve Şehit Serdar Gökbayrak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde yapılan programda programın sunumunu yapan öğrencilerin medeniyet tasavvuru, insan nedir sorusuna bakışı, insan ve Yaratıcı ilişkisi, dünyaya geliş gayemiz ve yaşam şeklimiz vb. üzerine yaptığı değerlendirmelerin hepsi birbirinden güzel, etkileyici ve isabetli idi. 

 

Özellikle dünyayı etkileyen "izm"lerle ilgili sunumları ve "İzmler ne kadar bizim?" sloganı oldukça dikkat çekiciydi. 

 

Öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, analiz etme, eleştirme ve kendilerini ifade etme konusunda her geçen gün kendilerini geliştirmekte, olaylara ve fikirlere yepyeni bakış açılarıyla yaklaşabilme kabiliyeti kazanmakta olduklarını görmek ise oldukça sevindirici idi. 

 

Öğrencilerin okumaktan, okuduğunu anlamaya; anlamaktan, yorumlamaya; yorumlamaktan analiz edip yeni fikirlere ve bakış açısına ulaşma noktasında önemli mesafeler kat etmeye başladığına şahitlik etmek ise yapılan çalılmanın ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. 

Ekilen tohumların elbet bir gün fideye dönüşeceğini, hiçbir gayretin boşa gitmeyeceğini, emeklerin zayi olmayacağını bilmek ise geleceğe daha bir umutla bakıp gençlerle yol yürümenin hazzını, onlara rehberlik yapmanın zevkini, medeniyetimizi ve kültürümüzü geleceğe taşıyacak nesillerin gümbür gümbür geldiğini görmenin kıvancını yaşamanın dayanılmaz duygusunu anlatmak için ise çoğu zaman kelimeler kifayetsiz kalıyor.

 

"Geyve Tefekkürhane Kitap Okuma ve Müzakere Kulübü"nün sıradaki faaliyeti ise kültür, medeniyet ve tarih gezisi kapsamında İstanbul gezisi olacak!.. 

 

Sonrasında okunacak kitabı da merak ediyor gibisiniz. 

 

Dördüncü kitap ise her şeyin çok hızlı yaşanıp çok daha hızlı tüketildiği günümüzde bize durup düşünmeyi, tefekkür etmeyi, YAVAŞLAMAYI öğütleyen çok kıymetli bir kitap... 

Kemal SAYAR'ın "Yavaşla" kitabı... 

 

O zaman siz de bu kitabı hemen alıp okumaya başlayabilirsiniz.

18-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.04.2024 - Güncelleme: 18.04.2024 21:20 - Görüntülenme: 36
  Beğen | 0  kişi beğendi