SAKARYA / GEYVE - Geyve Elvan Bey Anadolu Lisesi

ŞUBAT 2024 SORUMLULUK SINAVLARI BAŞLIYOR.

Değerli Velilerimiz;

Öğrencilerimizin; akademik başarısının yanında, kendilerini gerçekleştirebilmiş bireyler olarak topluma faydalı eğitimli insanlar olabilmeleri, düzenli, titiz ve disiplinli bir çalışma sürecinin intizam içerisinde işleyebilmesi ile mümkündür. Bu süreç, sadece öğrencinin okulda geçirdiği süre ile değil, hem evinde aile ortamında hem de sosyal çevresindeki tutarlı ve makul davranışları çerçevesinde aynı titizliği ve disiplini eğitim sürecine senkronize etmesiyle bağlantılıdır. Yani; okul, aile ve öğrenci, eğitim sürecini muvaffakiyetle neticelendirecek üçlü bir sacayağı gibidir. Bu ayakların düzenli işlemesi ve herhangi bir aksaklığa sebep olabilecek olumsuz bir etkiye maruz kalmadan süreç boyunca sağlam kalabilmesi gerekmektedir.

Okulumuzda; akademik başarıyı arttırıcı tedbirlerin ve uygulamaların yanında, bireyi bu süreç boyunca disiplin içerisinde tutacak ve kurul toplantılarımızla da resmî olarak kabul edilmiş kurallar da uygulanmaktadır. Bunların başında okula zamanında gelme, derslere zamanında katılma ve zamanında derslerden ayrılma, eğitsel etkinliklerin içerisinde olduğu halde telefon bilgisayar gibi ,kötüye kullanıldığında, günümüzde pek çok insanın vaktini boşa harcayarak israfa sebebiyet veren bilişim araçlarını amaçları dışında kullanmama, okula resmî olarak kabul edilmiş okul üniforması ile gelme ve arkadaşları ve kurum personeli ile uyum içerisinde ve yapıcı bir ortak sürece dahil olma gibi maddeler listenin başında gelmektedir. Geleceğimizin teminatı olan, Gazi Mustafa Kemal’in ümit kelimesiyle beraber zikrederek Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimizin, bu disiplin ve intizam ile işleyen süreci başarılı bir şekilde ilerletmeleri ve başarılı bir sonuca varabilmeleri Geyve Elvan Bey Anadolu Lisesi olarak temel maksadımızdır.

Tüm bu hatırlatmaların nihayetinde, yeni yıl itibariyle de, bu süreci planlandığı üzere dinamik ve etkin bir şekilde yürütecek tüm okul kurallarının net bir şekilde uygulanmaya devam edeceğini belirtmek isteriz.

Okul ve Veli ortak paydasındaki sorumluluklarımız açısından;

- öğrencilerimizin, okula zamanında ve hazır gelmeleri,

- okul kılık kıyafet kuralına tam uygun şekilde giriş yapmaları

- cep telefonu kuralına tam riayet etmeleri

- eğitim kurumunda bulundurulmaması gereken yasaklı maddeleri okula getirmemeleri

- ders giriş çıkış saatlerine net bir şekilde uymaları

gibi hassasiyeti yüksek konularda, aynı ihtimamın siz değerli velilerimiz tarafından da gösterilmesi ve bu işleyişin düzenli bir şekilde devam ettirilmesini rica ederiz.

Geyve Elvan Bey Anadolu Lisesi Müdürlüğü